Pratik Düşünme Becerileri Kiti(1 Kitap + 3 Materyal)

%4
914,25 TL
949,90 TL
167,46 TL den başlayan taksitlerle!!
Stok Kodu
CFSVSX68
Hızlı Gönderi
Aynı gün kargo

OKUL ÖNCESİ VE 1.SINIFLAR İÇİN UYGUNDUR.

SET: KİTAP+3 FARKLI MATERYAL İÇERİR

ANNE BABALARA VE ÖĞRETMENLERE

Okul öncesi düşünme becerileri

PRATİK DÜŞÜNME BECERİLERİ; öğrencilerin analitik düşünme becerilerinin gelişimine katkı sağlar. Bu etkinlik kitabında bazı öğretim materyalleri kullanılacaktır.

Etkinlik Kitabı ( 248 sayfa )
Analitik düşünme becerilerinin gelişimini desteklemek için kitapla birlikte öğretim materyalleri kullanılacaktır.
•    Benzerlik ve farklılıkları belirleme
•    Sıra ve örüntü oluşturma
•    Özelliklere göre nesneleri sınıflandırma
•    Analojiler oluşturma
Etkinliklerin üzerinde yazan yönergeler, etkinlikler hakkında öğretmenlere verilmiş kısa bir özettir.Etkinliklerin geleneksel kağıt kalem etkinlikleri olmadığının anlaşılması önemlidir.

Öğretim Materyalleri
 

PRATİK DÜŞÜNME BECERİLERİ
 kitabında Analitik düşünmeye dayalı etkinliklerde üç farklı materyal kullanılacaktır. Bunlar; örüntü blokları, nitelik blokları ve küplerdir. Öğrenciler bu materyalleri, nesneler ve figürler arasındaki ilişkileri analiz etme becerilerine dayalı problem çözme etkinliklerinde kullanacaklardır.
 
Örüntü blokları standart boyutta altı farklı şekil ve renkten oluşur: Üçgen, yamuk, altıgen, kare, geniş eşkenar dörtgen, uzun eşkenar dörtgendir. Etkinlik 1 ve 2’de bu şekilleri görebilirsiniz.
 
Küpler plastik bağlantı küpleridir. Etkinlik 5 ve 6’da örnekleri görebilirsiniz. Setler içerisinde 7 farklı renk bulunur.
 
Nitelik blokları 5 farklı şekil (üçgen, kare, dikdörtgen, daire ve altıgen), üç farklı renk (kırmızı, mavi, sarı), 2 farklı büyüklük (büyük ve küçük). Küçük şekillere örnekler etkinlik 3 ve 4’te; büyük şekillere örnekler etkinlik 159-166’da bulunmaktadır.

Amaçlar
KÜPLERİ kullanma:
        1.    Eşleşen figürleri oluşturma
      2.    Figürlerle resimleri eşleştirme


Materyaller:

    Her gruptaki altı öğrenci için                 • Bir adet KÜP seti
   Her öğrenci için                                   • Etkinlik 17-18
                                                            • Boya kalemleri


Öğretmen Klavuzu:

Bu etkinlik bir önceki derste  NİTELİK BLOKLARI ile yapılan etkinliğin KÜPLER ile geliştirilmişidir. Figürleri karşılaştırma ve eşleştirme etkinliğine devam edilmektedir. Öğrenciler, figürlerin taralı şekillerle neden eşleşmediklerini açıklamaları için cesaretlendirilmelidirler. Tartışmada birçok küpün kullanıldığı veya konumlarının uygun olduğu vurgulanmalıdır. Bazı figürler için beşten fazla küp gerekli olduğu için renk seçimi önemlidir.

Sınıf Etkinliği:
Öğrencilerden küp setleri arasından 5 adet aynı renk KÜP seçmelerini isteyin. Beş küpü birleştirip uzun bir figür oluşturduktan sonra, bu beş küple farklı figürler oluşturmalarını söyleyin. Öğrencilerin oluşturdukları figürleri karşılaştırmalarına izin verin ve oluşturulan aynı fügürleri eşleştirin. Bu etkinliği dört ve altı küple tekrar deneyin.
    
17. etkinliği açtığınızda, öğrencilerin aynı renkteki küplerden sayfanın üstündeki taralı şekli oluşturmalarını ve oluşturdukları figürle eşleşen diğer resimleri bulmalarını belirtin (Bu etkinlikte üç doğru seçenek vardır). Öğrenciler cevaplarının doğru olduğunu ispatlamak için oluşturdukları figürleri resimlerin üzerine yerleştirebilir. Eşleştirdikleri resimleri, küplerin rengine boyatın. Eşleşen bütün şekilleri bulduktan sonra, geri kalan resimlerin   neden    eşleşmediklerini   açıklamalarına  izin verin. Benzer  şekilde etkinlik 18’i  uygulayın.
 
Sayfa Sayısı : 248
ISBN 978-605-64044-9-8

 
düşünme becerileri eğitimi,düşünme becerileri kpss,düşünme becerileri nelerdir,düşünme becerileri kitapları,düşünme becerileri makaleleri,düşünme becerileri eğitim seti,düşünme becerileri pdf,düşünme becerileri seti
Tavsiye ederim
Merhaba ürünü kısa süre içerinde teslim aldım. Kitap gerçekten çok güzel, almayı düşünenler için tavsiye ederim.
Ayhan Çolak | 23/02/2019
Gayet Faydalı
Okula yeni başlayan oğlum için tavsiye üzerine aldığım bir kitap.Materyalleri ile beraber oyun tadında oğlumun gelişimine fayda sağlayacağını düşünüyorum.
Nevzat Girgin | 31/03/2015
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
Analitik düşünme becerilerinin gelişimini desteklemek için kitapla birlikte öğretim materyalleri kullanılacaktır.
Pratik Düşünme Becerileri Kiti(1 Kitap + 3 Materyal) Üstün Zekalılar Enstitüsü olarak Okul öncesi ve 1.sınıflar kategorisindeki ÜZEmarkalı Pratik Düşünme Becerileri Kiti(1 Kitap + 3 Materyal) ürününü 6 taksit imkanıyla satın alabilirsiniz.PRATİK DÜŞÜNME BECERİLERİ; öğrencilerin analitik düşünme becerilerinin gelişimine katkı sağlar. Bu etkinlik kitabında bazı öğretim materyalleri kullanılacaktır. Analitik düşünme becerilerinin gelişimini desteklemek için kitapla birlikte öğretim materyalleri kullanılacaktır. • Benzerlik ve farklılıkları belirleme • Sıra ve örüntü oluşturma • Özelliklere göre nesneleri sınıflandırma • Analojiler oluşturma CFSVSX68
Pratik Düşünme Becerileri Kiti(1 Kitap + 3 Materyal)

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.